A Study in Contrasts

19Feb13

A condo, part of a former warehouse, on Portland’s NW 13th avenue provides an excellent example of balance achieved through contrasts. Designer Jessica Helgerson started by painting the beams a dark grey and the walls a soft white then by adding soft grey upholstery, whisky toned woods and leathers, and heavy textiles, provided a perfect contrast to the exposed brick and concrete. One of the must-haves on the list was the inclusion of “Megatron” a huge flat screen t.v. that is a special part of the family. Helgerson masterfully balanced the huge black void created by the television by anchoring it with a custom made cabinet from antique Chinese doors and is framed in a lacquered box. Another stunning project.   pb

Advertisements


3 Responses to “A Study in Contrasts”

  1. Reblogged this on Holly Recommends… and commented:
    I love this home!

  2. Sooooooooooo nice and……


Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: